Kondicionieriaus pasirinkimas. Kaip rasti tinkamą?
Kondicionieriaus pasirinkimas. Kaip rasti tinkamą?

Kaip išsirinkti oro kondicionierių ? Klausimas kurį turime atsakyti sau prieš perkant.

Vienas iš pagrindinių kriterijų, į kurį reikia atsižvelgti renkantis oro kondicionierių, yra jo žinoma jo galia. Per mažai galios - nevėsins tinkamai, per daug galios - didesnės išlaidos, bereikalo neišnaudota galia. Ne mažiau svarbu ir patalpų dydis, kurį ketinama vėsinti. Taip pat svarbu pagalvoti apie į patalpą patenkančios saulės šviesos kiekį bei palaikyti būtiną oro temperatūrą. Šie parametrai palengvins paiešką ir padės lengviau išsirinkti kondicionierių iš galimų variantų.

Svarbu nepamiršti ir kitų kitų įrenginių parametrų: triukšmo lygio, oro srauto, išorinių matmenų, stiliaus ir pan. Rinkitės tik tokius kondicionierius, kurių veikimo principai ir savybės iš tikrųjų atitinka jūsų lūkesčius.

Kondicionavimo sistemų priežiūra

Kondicionieriaus funkcionalumas ir ilgas tarnavimo laikas priklauso nuo tinkamos įrenginio priežiūros ir sklandaus elektronikos veikimo. Labai svarbu, kad aušinimo skystis būtų reguliariai pildomas. Taip pat būtina užtikrinti, kad visi nešvarumai ir dulkės būtų laiku pašalinti iš kondensato vamzdžio ir vidinių bei išorinių mazgų. Rekomenduojame kiekvieną pavasarį prieš prasidedant naujam vėsinimo sezonui atlikti techninę apžiūrą.

Sieniniai oro kondicionieriai

Sieniniai oro kondicionieriai yra vieni populiariausių dėl savo universalumo, galios diapazono ir kitų papildomų savybių, leidžiančių juos įrengti skirtingose ​​patalpose. Kai kurie pagrindiniai šių oro kondicionierių privalumai yra platus asortimentas, žemas triukšmo lygis ir santykinai maža kaina. Dėl šių priežasčių sieniniai oro kondicionieriai dažnai montuojami mažose patalpose: butuose, parduotuvėse ar biuruose.

Šio tipo oro kondicionierius susideda iš dviejų blokų: vidinio ir išorinio. Oro kondicionieriaus vidinis blokas montuojamas ant sienos, o išorinis – patalpos išorėje (ant stogo, ant išorinių sienų, balkone ir kt.). Sieniniai oro kondicionieriai dažnai pasižymi vėsinimo, šildymo, filtravimo, džiovinimo ir vėdinimo funkcijomis. Nuotolinio valdymo pultelis leidžia valdyti temperatūrą, veikimo laiką ir pasirinkti norimą veikimo režimą.

Išorinį įrenginį galima montuoti lauke arba gerai vėdinamoje patalpoje. Montavimui dažnai naudojamos specialios atramos, kurios leidžia montuoti įrenginį prie sienų, stogo, šlaito ar kitos tinkamos vietos.

Jei reikia, galite įsigyti specialius laikiklius su bėgeliais, agregatus tvirtinimui ant lubų, stogų ir šlaitų ir kt.

Geriausiai tinkamą kondicionierių padės parinkti profesionalai. Jie tinkamai įvertins patalpas ir kitus svarbius niuansus apie kuriuos galbūt patys nepagalvosite. UAB VEDELA specialistai pasiruošę Jums padėti išsirinkti tinkamą kondicionavimo sistemą ir ją sumontuoti.

Dalintis šiuo įrašu: