Oro kondicionieriai brangsta ir brangs kasmet?
Oro kondicionieriai brangsta ir brangs kasmet?

Tikriausiai pastebėjote, kad oro kondicionierių kainos vis kyla? Čia neina kalba apie sezoniškumą, nes natūralu, kad sezono piko metu jų poreikis išauga tad ir kainos padidėja. Kalbame apie tai, kad pastaruosiu kelis metus oro kondicionierių kainos vis stiebiasi aukštyn.

Kodėl oro kondicionierių kainos kyla?

Oro kondicionavimo sistemų kainų kilimas susijęs su keliais pagrindiniais aspektais. Pirmiausia ir elementariausia tai ekonominis augimas. Auga viskas, auga ir kondicionierių kainos. Viskas kaip ir aišku.

Sekantis niuansas yra - tam tikrų žaliavų naudojamų konidicionierių gamyboje trūkumas. Žaliavų trūkumas priverčia gamintojus didinti kainas, pačios žaliavos brangdamos įtakoja galutinę kondicionieriaus pardavimo kainą rinkoje.

Vienas svarbiausių aspektų yra - GLOBALINIS ATŠILIMAS. Taip, mūsų klimato kaita eina vis karštyn. Vidutinė temperatūra kasmet auga ir labai smarkiai. Vasaros sezonas pailgėjo su didesnės kaitros buvimo. Kai būdavo labai karšta tarkim vieną savaitę, dabar karščiai tęsiasi kelias savaites ir vis pasikartoja. Klimatologai prognozuoja, kad vidutinė temperatūra vis labiau didės kiekvienais metais, vasaros karščiai užsitęs ir vis labiau alins žmoniją.

To pasekoje ir oro kondiconierių PAKLAUSA auga kosminiais greičiais, gamintojai priversti greičiau gaminti ir tiekti į rinką vėdinimo sistemas. Kad jie galėtų greičiau gaminti jie turi investuoti į gamybos tobulinimą, kas vėlgi įtakoja kainų didinimą.

Kada tinkamas metas pirkti oro kondicionierių?

Yra posakis : Tinkamo laiko nebus, nes netinkamas metas yra DABAR. Vadovaujantis šiuo požiūriu beveik galima teigti, kad oro kondicionieriaus pirkimo jei jau planuojate geriau nenukėlinėti vis tolyn ir tolyn.

Žinoma svarbu atsižvelgti į paprastus dalykus - pirkti geriau ne sezonu metu, nes esant pikui tiek kondicionierių kainos tiek jų montavimo paslaugų kainos gerokai padidėja. Taip pat ir pristatymo bei darbų atlikimo terminas daug labiau skiriasi nei pvz. pirktumėt ne sezono metu.

ČIa peršasi paprasta išvada - geriau įsigyti kondicionierių NE VASAROS metu. Pirkite pavasarį, žiemą ar rudenį. Taip tikrai sutaupysite šiek tiek pinigų.

Vistik jeigu yra vasaros metas ir esate nusprendę pirkti oro kondicionierių - pirkite, nes kitą met kainos tikėtinai tikrai bus brangesnės.

Kur įsigyti oro kondicionierių?

Kreipkitės į UAB Vedela - mes padėsime ne tik išsitinkti tinkamą kondicionavimo sistemą, bet ir ją sumontuosime, suteiksime garantijas. Nepamiškite prašyti nuolaidų - " Kas neprašo tas ne gauna " :) 

Dalintis šiuo įrašu: